maailmanpyörä malaga

Mitä näkyy Euroopan korkeimman (siirrettävän) maailmanpyörän kyydistä?

Lukuisten suurkaupunkien, kuten Lontoon, Singaporen, Wienin tai Pariisin, siluettia koristaa maailmanpyörä. Niin myös Malagan! Eikä se olekaan mikä tahansa hyrrä, vaan Euroopan suurin siirrettävä maailmanpyörä. Malagan Mirador Princess pyöräyttää matkustajat 70 metrin korkeuteen.

Mirador Princessistä on tullut jo osa Malagan kaupunkikuvaa, vaikka se tuotiin keskustaan, sataman viereen vain 2,5 vuotta sitten. Vaikka olen asunut Malagassa jo ennen Mirador Princess -maailmanpyörää, nyt minun on vaikea kuvitella kotikaupunkiani ilman sitä.

Miltä valokuvat linnoitukselta, Gibralfaro-vuoren huipun näköalatasanteilta tai satama-altaan toisella puolella sijaitsevasta huvivene-satamasta näyttivät ilman tuota hitaasti rullaavaa, valkoista pyörää?malaga maailmanpyörä noriamalagan maailmanpyörä eevagamundaHassua on, että vaikka pyörylä on seissyt paikallaan vuodesta 2015, en ollut koskaan hypännyt sen kyytiin. Ennen yhtä helmikuista keskiviikkoiltaa, jolloin pääsin avomiehen kanssa ”treffeille” yläilmoihin.

Minun toiveestani ajelu ajoitettiin auringonlaskun aikaan. Ja valo, jossa Malaga kylpi talvi-iltana vähän ennen seitsemää, juuri ennen kuin pallero pullahti vuorten taakse, oli upea.

Ainakin kun jonoa on vähän – kuten meidän tapauksessamme – jokainen seurue saa oman koppinsa, eikä sitä tarvinut jakaa tuntemattomien kanssa.

Kahdestaan tilavassa gondolissa ajelu olikin oikein miellyttävä kokemus. Sain hyppiä laidalta toiselle kamerani kanssa. Laskin toki 15 minuutin ajelun aikana kamerani alaskin kolmanneksi eli viimeiseksi kierrokseksi. Linssin takaa kun on välillä vaikea saada kaikkea riti maisemista, jotka levittäytyvät ympärillesi.

malaga noria maailmanpyörämalgaa katendraali maailmanpyörä

Näköala oli lumoava. Pääni kääntyili kuin väkkärä, kun halusin bongata kaikki tutut kohteet tästä uudesta perspektiivistä.

Katseltavaa oli paljon. Näkyyhän kärryn kyydistä kymmenien kilometrien päähän. Lähimpänä ja tärkeimpinä jäivät kuitenkin mieleen alla aukeava satama, laiturin päässä seisova 30-metrinen majakka, Muelle Uno -huvivene- ja ravintola-alue, katedraali sekä Gibralfaro-vuori ja sen linnoitus.malagan maailmanpyörä eevagamundamalaga majakka maailmanpyörämalaga farola majakkaJa valokin ehti muuttua kolmen kierroksen aikana. Siniset sävyt voittivat punaiset, kun aurinko painui vuoren taa.

Olipa kiva elämys kotikaupungissa!malaga maailmanpyöräMirador Princess on auki (nyt talvikaudella) kello 10.30-21.30, paitsi lauantaisin, jolloin se kuljettaa asiakkaita korkeuksiin aina kello 22.30 asti.

Maisemista ja elämyksestä veloitetaan 10 euroa aikuisilta ja yli 120 senttimetriä pitkiltä lapsilta 6 euroa. Sitä pienemmät pääsevät maksutta. Olemassa on myös yli neljän hengen ryhmäalennuksia.malaga maailmanpyörä3  Malagan maailmanpyörästä ihasteltavaa monumenttia

 1. Malagan katedraali. Tuo ylväänä lähes 600 000 asukkaan kaupunkia hallitseva La Manguita -lempinimellä eli ”rampana” tunnettu kirkko on komea ja uljas myös yläilmoista katseltuna. 1500-1700-luvulla rakennettu katedraalin ainoaksi jäänyt torni yltää yli 90 metriin ja on yksi Andalusian korkeimmista rakennuksista.
 2. La Farola de Málaga -majakka. Tuo viime vuonna 200 vuotta täyttänyt valkoinen kaunokainen on monen mielestä se aito ja oikea Malagan sataman tunnusmerkki.
 3. Gibralfaro-vuori ja sen linnoitus. Sataman kupeessa seisova Gibralfaro-vuori avautuu maailmanpyörän eteen. Tästä perspektiivistä erottaa etenkin tuhat vuotta kaupunkia ja alarinteellä seisovaa Alcazaba-linnaa puolustaneen jylhän linnoituksen.

Seuraa Eevagamundaa myös Facebookissa ja fiilistele kuvia Instagramissa!

Después de casi dos años y medio que lleva esta atracción en el puerto de Málaga, subí a la noria. Con sus 70 metros, Mirador Princess nos ofreció unas vistas inmejorables. Además, elegimos la hora perfecta, con el atardecer sobre la ciudad. La torre de la catedral y el monte Gibralfaro brillaban con las ultimas rayas de sol. ¿Sabías que es la noria transportable más alta de Europa? Una experiencia única por 10 euros.

Eeva

10 Comments

  1. eevagamunda

   Voihan olla niitäkin, joista maailmanpyörät itsessään on teknisesti hienoja. Itse olen samaa mieltä kanssasi, että parasta niissä on maisemat. Toki ne ovat usein myös kivan näköisiä elementtejä kaupunkikuvassa. 🙂

   Tykkää

 1. Merja / Merjan matkassa

  Oo, enpäs ollut kuullutkaan tällaisestä siirrettävästä maailmanpyörästä. Jääkö se Malagaan vai siirretäänkö se sieltä muualle? Pyrin aina kaupunkilomilla käymään maailmanpyörissä, jos sellaisia vastaan tulee. Viime syksynä Singaporessa satuimme paikalle, kun siellä oli aikamoiset ruuhkat ja jouduimme Singapore Flyeriin ison intialaisporukan kanssa. Ei ollut kovin miellyttävä kyyti se, kun he pitivät niin kovaa meteliä. Muuten oli kiva kokemus, tosin Singaporessa maisemia näkee yläilmoista myös muualtakin. Kiva muuten kun kirjoitat myös espanjaksi. Olen opiskellut sitä joitakin vuosia, niin hauska aina testata vieläkö ymmärtää 🙂

  Tykkää

  1. eevagamunda

   Kiitos kommenteista! Maailmanpyörä on töröttänyt nyt satamassa 2,5 vuotta ja pysyy ainakin toistaiseksi. Se, kuinka pitkään, riippuu ilmeisesti suosiosta ja kaupungin suostumuksesta. Sama Mirador Princess -maailmapyörä on on ollut parkissa aiemmin esimerkiksi Andorrassa… eli saattaa se jossain vaiheessa taas vaihtaa maisemia. Kiva kuulla, että espanjankielisetkin tiivistykset ovat iloksi. 🙂

   Tykkää

 2. Karoliina Kazi

  Silloin kun minä kävin Malagassa ei tätä maailmanpyörää vielä ollut – aivan uskomattomat maisemat kun toisella puolella on vuoristoa ja toisella meri. Ja laskeva aurinko antaa tilanteelle vielä oman säväyksen. Kauniin kaupungin olet valinnut kotipaikaksi, me viihdyttiin siellä todella hyvin 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s