eevagamunda_ibiza_cala_compte_baleaarit

5 x Espanjan upeimmat rannat

5 playas más bonitas de España son…

Täällä alkaa rantajalkaa vipattaa!

Nyt ollaan jo toukokuussa, enkä ole vielä avannut biitsikautta. Tämä on ennenkuulumatonta. Viiden Malagassa vietetyn vuoden aikana olen ottanut rantahiekkoihin ensikosketuksen aina maalis-huhtikuussa. Talviturkkikin on tavallisesti tähän aikaan vuodesta jo viskattu Välimeren aaltoihin.

Tämä kevät on kuitenkin ollut harvinaisen epävakainen. Ja niinä päivinä, kun porukka on jo suunnannut rantahiekoille, minä olen ollut töissä tai reissussa.

No, pian ne helteet humahtavat päälle. Se, jos mikä on varmaa kaupungissa, jossa aurinko paistaa 320 päivää vuodessa ja kesäkuukausina ei taivaalta tipu pisaraakaan. Kohta astelen taas harvase päivä Malagan vanhankaupungin läpi kotirannalleni La Malaguetalle.

Muutenkin Andalusia ja koko Espanja on rantahirmun unelmapaikka. Sekä Välimeri että Atlantti hellii Manner-Espanjaa upeilla rannoillaan. Lisäksi Baleaarien saarilta sekä Kanariansaarilta löytyy hurja määrä kuvaksellisia paratiisirantoja (nyt en tarkoita Playa del Inglésin turistirantoja).

Kaikille Espanjan kuuluisimmille ja kauneimmiksi tituleeratuille rannoille en toki ole päässyt loikoilemaan. Tässä kuitenkin omia suosikkejani niistä upeista rannoista, joihin olen saanut varpaani upottaa.

eevagamunda_espanja_rannat_vacations_vibes

¡Que ganas de ir a la playa! Os presento las cinco playas más bonitas que he visitado en España.

1. Playa de Rodas, Cíes-saaret, Galicia

eevagamunda playa espanja cieseevagamunda playa espanja cieseevagamunda playa espanja cies

Playa de Rodas on valittu jopa maailman hienoimmaksi rannaksi. Tuon tittelin sille antoi The Guardian -lehti muutama vuosi sitten.

Enkä voi kieltää, etten olisi ollut myyty, kun viime kesänä katselin tuota valkohiekkaista paratiisirantaa Cíes-saaria lähestyvän laivan kannelta. Luoteis-Espanjassa, Galician edustalla seisovalta saariryhmältä löytyy useampia luonnontilassa olevia rantoja, mutta kilometrin pitkä Playa Rodas on niistä huikein.

Cíes-saaret on julistettu kansallispuistoksi. Pohjoisella Atlantilla sijaitsevien saarten  paratiisirannat houkuttelisivat kesäkuukausina runsaasti auringonpalvojia, mutta päivittäinen kävijämäärä on rajattu 2 200:een moninaisen luonnon suojelemiseksi.

Erikoisuus: Cíes-saarten kristallinkirkas vesi ja valkoinen hiekka luo trooppisen näköisen miljöön, mutta todellisuudessa valtameren vesi on aika hyytävää.

La playa de Rodas en las Islas Cíes es el tesoro natural más valioso de Galicia. La playa ha sido elegido como la playa más bonita del mundo por el diario ”The Guardian”. La visité el año pasado, y es una pasada. Pero ojo, aunque la imagen sea tropical, el agua del Atlántico está muy fría.

2. Playa de Cala Comte, Ibiza, Baleaarien saaret

eevagamunda_ibiza_cala_compte_baleaariteevagamunda_ibiza_cala_compte_baleaariteevagamunda_ibiza_cala_compte_baleaarit

Ibizalla sijaitseva Cala Comte on espanjalaisista rannoista se, jossa olen nähnyt  kauneimman väristä vettä.

On harmi, että Suomessa Ibizan maine hurjana bilesaarena on ja pysyy liisterin lailla, vaikka Baleaarien saariin kuuluvalla helmellä on paljon muutakin annettavaa. Etenkin rannat.

Itse olen ihastunut Ibizan moniin pienempiin ja kaupunkien ulkopuolella sijaitseviin poukamarantoihin, kuten Cala Comte. Leveää hiekkarantaa ei ole kymmeniä metrejä, mutta rosoiselta ja kallioiselta rantaviivalta voi löytää pyyhkeelleen paikan, josta ihailla täydellisen turkoosina kimmeltävää vettä. Enkä usko, että kukaan voi vastustaa pulahtamasta uimaan.

Cala Comtessa avautuu jo aamulla rantaravintola, jossa voi nauttia chill out -musiikista ja maltillisesta rantabiletunnelmasta. Jos musiikki ei kuulu täydelliseen rantapäivääsi, löytyy ranta-alueen toisesta päästä hiljaisiakin kallionkoloja.

¿Crees que Ibiza es solo fiesta? ¡Que va! Tiene playas y calas super lindas para disfrutar con familia, pareja o amigos. La más bonita que visité yo es la cala Comte. Tiene un agua tan turquesa que una no lo puede creer si no la ve con sus propios ojos.  En la playa de cala Comte puedes encontrar rincones tranquilos, hacer snorkel, o tomarte una cerveza en un chiringuito con buena ambiente y música desde la primeras horas de mañana.

3. Playa de Ses Illetes, Formentera, Baleaarien saaret

eevagamunda_formentera_baleaariteevagamunda_ibiza_cala_compte_baleaariteevagamunda_formentera_baleaarit

Vitivalkoista hiekkaa, timantinkirkasta vettä ja muutaman sadan metrin päässä rannasta keinuva julkkisten huvipursien rivistö. Sitä on Playa Ses Illetes. Matkailusivustojen ylistämä ranta on valittu  TripAdvisorin käyttäjien kesken Espanjan ja jopa koko Euroopan kauneimmaksi.

Ses Illetes löytyy Formenteralta, joka on upea, rauhallinen saari, jonka tunnelmassa sekoittuvat boheemius ja luksus. Baleaarien pienimmälle saarelle pääsee ainoastaan meriteitse – omalla veneellä, lautalla Ibizalta tai mantereelta Denian kaupungista.

Ses Illetesin ranta sijaitsee todella kapeassa ja satoja metrejä pitkässä hiekkaniemessä. Paratiisimaista vaikutelmaa lisää siis se, että Välimeri avautuu turkoosina molemmin puolin tuota upeaa hiekkasaareketta.

Kuten suuri osa Espanjan kauneimmista rannoista, tämäkin ranta sijaitsee suojellussa luonnonpuistossa. Kesäkuukausina rannalle pääsevien määrää on rajattu, ja moottoriajoneuvoilta peritään tullimaksu.

Las islas Baleares son conocidas por sus playas, aguas cristalinas, lujo y turismo.  Todas estas cosas las puedes encontrar también en las isla más pequeña de las Baleares. En Formentera hay también naturaleza única, salinas, sensación de libertad, ambiente tranquilo y muchaaas motos. Yo me monté en una cuando descubrí la isla el año pasado.  La playa la cual me enamoré era la de Ses Illetes. Aquella playa ha sido elegido también como playa mas bonita de España y Europa por muchas revistas y paginas de viaje como TripAdvisor.

4. Playa de los Genoveses, Cabo de Gatan luonnonpuisto, Andalusia

eevagamunda_almeira_playa_genoveseseevagamunda almeria playa genoveses espanja rannat

Viime kesänä seikkailin lähes kaksi viikkoa Andalusian Almeriassa sijaitsevassa Cabo de Gatan luonnonpuistossa. Vau mikä paikka! Ainakin jos tykkäät rauhallisista rannoista, joissa ei tarvitse maata toisten auringonpalvojien kyljessä kiinni tai tapella aalloista muiden rantaleijonien kanssa.

Cabo de Gatassa välimatkat on aika pitkiä, joten auto on tarpeen. Mutta kun kiesi on alla, sillä voikin sitten huristella rannalta toiselle. Voi valita, haluaako kävellä valkoisia silmän kantamattomiin jatkuvia rantoja pitkin, pulikoida kallionlohkareiden reunustamissa kristallinkirkkaissa rantavesissä, vai nukkua siestaa täysin omassa olossa pienessä kallioiden suojaamassa poukamassa.

Yksi suosikeistani – ja Espanjan parhaimmaksikin äänestetty – ranta on Playa de Genoveses. Yli kilometrin pitkä, hiekkadyynien reunustama ranta sijaitsee lähellä San Josén suloista, valkoista kylää.

En el parque natural de Cabo de Gata, Almería, se encuentran decenas de playas y calas increíbles. Es difícil decidirse solo por una, porque todas las playas en esa zona, al sur-este de Andalucía, son extraordinariamente bonitas. Pero la playa de Genoveses es sin duda una de las playas más bellas y tranquilas de Andalucía.

5. Playa de Torimbia, Llanes, Asturia

eevagamunda_asturias_espanja_playa_torimbaeevagamunda_asturia_espanja_playa_torimba

Asturiassa, Pohjois-Espanjan rannikolla Atlantin aallot ovat muokanneet rantaviivalle upeita ja karuja seinämiä ja kivimuodostelmia. Tyrskyt ovat hioneet valkoista hiekkaa ja heittäneet sen kallioiden väleihin jääviin poukamiin.

Osa – kuten yksi kauneimmista näkemistäni rannoista eli Playa de Torimbia – on satoja metrejä pitkiä. Tämä Asturian rannikon huikea 500-metrinen ranta sijaitsee lähellä Llanesin kaupunkia. Biitsille pääsee mutkittelemalla pienen Niembrun värikkään ja erittäin kapeakujaisen kylän läpi.

Kun minä huristelin vuokra-autolla Playa de Torimbian rannan vieressä seisovalle  näköalapaikalle, oli huhtikuu. Kuten kuvakin kertoo, uimareista tai auringonpalvojista ei näkynyt tuulisella rannalla jälkeäkään. Niitä kuitenkin riittää kuumimpina kesäkuukausina heinä-elokuussa, jolloin Pohjois-Espanjassakin lämpötilat usein huitelevat kolmessakympissä.

La playa de Torimbia es la playa más majestuosa que he visitado en España. Esta playa asturiana con sus acantilados, arena blanca y 500 metros de longitud es simplemente preciosa. La playa de Torimbia se sitúa cerca de la ciudad de Llanes. En Abril, cuando yo la visité, no vi a ni un bañista pero en los meses de julio y agosto esa playa se convierte un paraíso veraniego.

+  lähilöytö: Playa de Rijana, Castel del Ferro, Andalusia

eevagamunda_granada_costa_tropicaleevagamunda_granada_costa_tropical

Andalusiasta, Granadan maakunnasta löytyy monta upeaa poukamaa. Valkohiekkaiset tai valkokiviset pohjat takaavat sen, että upeat kirkkaat vedet pääsevät oikeuksiinsa ja kimaltavat auringossa turkoosina. Costa Tropicalin eli Trooppisen rannikon suosikkini on Playa de Rijana. Se sijaitsee Castell del Ferron kylän lähellä, maantien alapuolella. Malagasta rannalle on matkaa reilut 100 kilometriä.

El verano pasado encontré una playa menos conocida pero super bonita. Playa de Rijana cerca del Castell del Ferro (Granada) es una de las muchas playas vírgenes con aguas cristalinas en la Costa Tropical granadina.

Mikä näistä oli sinun mieleesi? Tai oletko löytänyt Espanjasta vielä kauniimpia rantoja?Voit seurata Eevagamundaa Bloglovin´in kautta

Seuraa Eevagamundaa myös Facebookissa ja fiilistele kuvia Instagramissa!

❤ Eeva

 

20 Comments

  1. eevagamunda

   Kiitos kommentista Karoliina! Suosittelen kyllä täydestä sydämestäni Formenteraa. Ja jos ja kun sinne suuntaat, poikkea toki Ibizalla (se onkin yksi harvoista reiteistä Formenteralle), sillä Ibizaltakin löytyy rauhallisia ja niin kauniita pikkupoukamia turkoosine vesineen.

   Tykkää

 1. Pirkko / Meriharakka

  Nämä ovat kivoja nämä ”maailman hienoimmat” milloin mitäkin ja milloin minkäkin arvovaltaisen tahon, tietysti, listaukset.
  Itselleni on erityisesti jäänyt mieleen juuri Lampedusalla käyntimme alla jostain silmiini sattunut listaus, jossa Lampedusan Rabbit Beach oli listattu maailman parhaaksi rannaksi. Siellä se näkötti, lahden poukamassa, jokseenkin autiona vielä pääsiäisenä – ja ehkä hyvinkin myös myöhemmin kesällä, sillä pakolaiskriisin kourissa silloinkin kärvistellyt Lampedusa ei ihan hirveästi rantaturisteja taida houkutella.
  Itse tapaan ikävystyä rannalla vartissa, tosin en auringossa ilman kunnon suojaa (lue vaatteita) voikaan oleskella, joten ei sen väliä.
  Espanjan rantoja lähimmäs olemme ehkä viime vuosina päässeet Portugalin Algarven rannalla – tammikuisen autioilla rannoilla oli kiva kävellä, vaatteet päälle 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. eevagamunda

   Kiitos kommentista Pirkko! Juu, kaikki eivät tykkää (tai voi) makoilla rannalla, mutta minusta monet rannat ovat hienoja ja näkemisen arvoisia myös vaatteet päällä ja vaikka näköalapaikalta ihasteltuina. Sillä tavalla minäkin nautin esimeriksi listalla olevasta Asturian rannasta.

   Tykkää

 2. Mira

  Ibizalla ja Formenteralla on ihania rantoja ja huikeaa vettä (ja ovat muutenkin mahtavia saaria), mutta Menorca vetää minusta vielä paljon paremmaksi. 😁 Olen asunut saarella yli 10 vuotta, joten saattaa olla, että olen puolueellinen. 😉 Tyo Galician biitsi näytti erityisrn mageelta myös!

  Liked by 1 henkilö

  1. eevagamunda

   Kiitos kommentista Mira! Joo, Galician saarella oleva paratiisi yllätti mutkin! Menorcan rannat eivät varmaan uupuisi listalta, jos olisin saarella joskus päässyt käymään. Pitää siis päivittää tilannetta ja listausta tulevaisuudessa 😉

   Tykkää

  1. eevagamunda

   Kiitos Katariina! Itse kyllä rakastan varsinkin rauhallisia ja kauniita luonnonrantoja, vaikken kuulu kaikista kovimpiin auringonpalvojiin. Koko päivää en rannalla viihdy. Vilvoittavat uinnit auringonlaskun aikaan ovat myös mun juttu 🙂

   Tykkää

 3. Anna-Katri / Adalmina's Adventures

  Espanjan rannat ovat kyllä itselleni aika tuntemattomia – enemmän on tullut siellä kaupungeissa pyörittyä. Ja jopa Barcelonassa tuli puikkelehdittua enemmän pikkukaduilla kuin rantabulevardilla, sen suhteen pitäisi kyllä pikimmiten tehdä muutos! Mutta kauniita rantoja tässä listassa, erityisesti viehättää nuo valkoiset hiekat, turkoosi merivesi sekä karut rosoreunaiset kivikot.

  Liked by 1 henkilö

  1. eevagamunda

   Kiitos kommentista Anna-Katri! Vaikka tykkään rantakaupungeista, tulee itselläkin kaupunkilomilla silti keskityttyä pääosin aivan muuhun kuin rannalla makoiluun. Muutenkin luonnonrannat houkuttavat kaupunkirantoja enemmän, ja niitä(kin) Espanjassa riittää. 🙂

   Tykkää

  1. eevagamunda

   Kiitos Sanna! Itse en ole vielä päässyt Mallorcalle (muuten varmasti olisi löytynyt Espanjan kauneimpien rantojen listalta jokin biitsi sieltäkin), mutta tarkoitus on pian lähteä senkin rantoja tutkimaan. Baleaareilta löytyy totisesti Karibian veroisia paratiisirantoja. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s