4 x Ikimuistoisimmat auringonlaskuni

Vaikka sama aurinko paistaa joka puolella palloa, etenkin auringonlaskun aikaan valo leikkii ja väreilee eri tavalla eri paikoissa. Missä sinä olet nähnyt kaikkein kauneimmat auringonlaskut?

Listasin neljä ikimuistoisinta auringonlaskuani. Rakastan auringonlaskuja ja voisin listata näitä vaikka kymmeniä, mutta valitsin nyt ne, joita olen ihaillut kamera tiukimmin kourassa.

Niiden lisäksi suosikkeihini kuuluvat muun muassa Suomen kesäöiden palavat taivaat, Ibizan Välimereen tippuva pallo, Thaimaan Koh Lipen valkoisella rantahiekalla näkemäni värileikit kuin kotikaupunki Málagan vuorten taakse laskeva aurinko.

Vaikka auringonlaskun kauneus on katsojan silmissä, sidottu tunnelmaan ja taivaanrantaan räjähtävät värit ovat joka päivä erilaiset, voin suositella näitä paikkoja romanttiseen auringonlaskun tiirailuun:

Oia, Santorini, Kreikka

kreikka santorini oia auringonlaskugrecia2016 (462)-01santorini romanttinen auringonlaskukreikka santorini oia auringonlaskusantorini auringonlasku

Tämä on luultavasti romanttisin miljöö, jossa olen katsellut auringon painumista mailleen. Samalla se on myös kaikkein vilkkain ja täpötäysin paikka.

Santorinin tarunhohtoisen saaren pohjoispäässä sijaitse Oian kylä on postikorttimaisemineen yksi Kreikan suurimmista turistimagneeteista. Etenkin jokailtainen luonnon oma valoshow houkuttelee katsojia koko saaren alueelta, ja jyrkissä rinteissä mutkittelevat portaikot ja valkokalkittujen talojen katot ja terassit täyttyvät romantikoista.

Pehmeä valo maalaa kauniin kylän kupoleineen ja tuulimyllyineen oranssin sävyin ennen kuin oranssi pallo katoaa kaukana siintävän Välimeren saaren taa.

Venice Beach, LA, USA

LA venice beach auringonlaskudsc_0230-01venice beach auringonlaskuvenice beach auringonlasku

Yksi Yhdysvaltojen länsirannikon kuuluisimmista paikoista, Los Angelesin kaupungin Venice Beach on jäänyt mieleeni paitsi omalaatuisen väkensä ja tunnelmansa myös erikoisen valonsa ansiosta.

Auringonlaskua edeltävä värimaailma on huikea. Valoleikki eri sävyineen tuntuu kestävän erityisen pitkään. Ensin rantakadun skeittarit, ulkoilma punttisalin bodarit ja bay watch -hengenpelastajat kylpevät häikäisevän voimakkaassa keltaisessa ja oranssi valossa. Ennen pimeyden laskeutumista viimeiset valonsäteet kuorruttavat bulevardit ja palmut vielä vaaleanpunaisen ja purppuran sävyillä.

Varadero, Kuuba

auringonlaskut kuuba varaderoauringonlaskut_kuuba (6)-01

Kuuban Varaderossa koin ensimmäisen Karibian auringonlaskuni muutama vuosi sitten.

Kun turkoosissa rantavedessä pulikoinnin, valkoisella hiekalla temmeltävien värikkäiden liskojen tarkkailun ja kookospalmuissa kiipeilyn jälkeen mollukka pulahti mereen, oli tunnelma uskomattoman raukea ja onnellinen. Taivaan värit palmuja vasten saivat sydämen sykkyrälle.

Granada, Andalusia, Espanja

DSC_0793-01DSC_0796-01DSC_0096-01

Olen vieraillut Andalusian sisämaassa sijaitsevassa Granadan kaupungissa lukuisia kertoja, enkä ole yhdelläkään visiitillä jättänyt välistä auringonlaskun tiirailua.

Kipuan aina jollekin Albaycinin kaupunginosan näköalapaikoista (kuvat on otettu Mirador de San Nicolásilta), joista aukeaa suorat näkymät laakson vastakkaisella laidalla seisovalle Alhambra-palatsi-linnoitukselle. Tunnelman kruunaa usein katusoittajien kaihoisat rytmit.

Tarunhohtoinen arabilinnoitus on upea auringonlaskun aikaan niin kesäillan polttavassa hehkussa kuin talvella valkohuippuisia Sierra Nevadan vuoria vasten.

Missä sinä olet kokenut ikimuistoisimmat ja kauneimmat auringonlaskut? Tai mihin näistä paikoista toivoisit pääseväsi katselemaan illan viimeistä valoleikkiä?

Hyppäähän Eevagamundan matkaan Facebookissa ja Instagramissa!

Voit seurata Eevagamundaa myös Bloglovin´in kautta


❤ Eeva

 

En Español

¿Dónde has visto las puestas del sol más bonitas e inolvidables de tu vida? 

Aunque el mismo sol brilla igual en todas las partes del mundo, considero que la luz y los rayos crean un ambiente único en cada lugar. Me encantan las puestas del sol. Entre mis sitios favoritos para disfrutarlas son Santorini en Grecia, Venice Beach en Los Angeles, Varadero en Cuba y Granada en España.

A parte de las cuatro que he listado, son muy bonitas también en Finlandia en verano, en Ibiza, en Koh Lipe en Thailandia y en mi ciudad de residencia Málaga.

¿Sigues a Eevagamunda en  Facebook ja Instagram?

20 Comments

 1. Christa /Traveldreamer

  Voisin katsella missä tahansa noista paikoista auringonlaskua. Ja kaikki ovat kokematta.
  Ikimuistoisimmat auringonlaskuni ovat olleet Sansibarilla, Malediiveillä, Goalla, Ile Sainte Mariella (Madagaskar) ja Dubrovnikissä. Auringonlaskut ovat kyllä aina se, mitä haluan matkalla nähdä, mutta nämä paikat ovat jääneet erityisesti mieleen.

  Liked by 1 henkilö

 2. Travelloverin Annika

  Minusta auringonlaskun romanttisuus on suoraan verrannollinen siihen, ettei paikalla olisi kymmeniä tai satoja muita ihmisiä. 🙂 Mutta Santoriini on kyllä epäilemättä todella kaunis. Löysin auringonlaskut vasta muutama vuosi sitten. Sitä ennen ajattelin juurikin, että sama aurinkohan se on, joka nousee ja laskee joka päivä kaikkialla maailmassa. Mitä ihmeellistä siinä muka on. 🙂 Nykyään etsin parhaita paikkoja kamera kädessä. Niin sitä ihminen muuttuu.

  Liked by 1 henkilö

  1. eevagamunda

   Niin, kukapa niistä ei tykkäisi. Ehkä toiset vain laittavat niihin vähemmän huomiota. 🙂 Itse tosiaan keskityn laskuihin, koska en aamu-unisena ole lomalla useinkaan hereillä (tai ulkona) vielä nousujen aikaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s