Sierra Nevada – Andalusian hiihtokeskuksessa vilukissakin voi nauttia rinteistä 

Andalusian kevät on hullunkurinen. Voit samana viikonloppuna kylpeä Välimeren aalloissa sekä viilettää aurinkoisilla hangilla 3000 metrin korkeudessa.

Me teimme jokavuotisen Sierra Nevadan visiitin nyt huhtikuun alussa. Vaikka suoraan sanottuna Malagassa juuri puhjenneet rantakelit olisivat houkuttaneet suuntaamaan Välimeren hiekoille köllimään, pidimme suunnitelmasta kiinni. Ja onneksi!

Kelit hellivät Sierra Nevadalla paremmin kuin koskaan. Kerran joulukuussa ja viime vuoden maaliskuussa olemme saaneet Euroopan aurinkoisemmaksi hiihtokeskukseksi tituleeratussa Sierra Nevadassa niskaamme kaatosadetta (vetenä ja räntänä) sekä jääneet jumiin sankkaan sumuun. Viimeksi hissit suljettiin turvallisuussyistä.

Tänä vuonna aurinko ja tuulet olivat puolellamme. Lähes 10 astetta varjossa ja rutkasti enemmän auringossa saivat sata rinnettä kimmeltämään, afterski-lanteet pyörimään ja hymyt nousemaan korviin.

sierra nevada laskettelukeskus
sierra nevadan rinteissä
sierra nevada räystäät tippuu
Sierra Nevadan vuorimaisema
Sierra Nevadan hiihtokeskus sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä Malagasta ja Aurinkorannikolta. Huikeat 3300 metriin yltävät huiput seisovat alle sadan kilometrin päässä Välimeren aaltojen kimalluksesta. Noiden Manner-Espanjan korkeimpien huippujen alapuolella aukeaa 117 rinteen hiihtokeskus.
Granadan provinssissa eli maakunnassa sijaitsevaan Sierra Nevadaan pääsee parhaiten omalla tai vuokra-autolla, mutta on Aurinkorannikolta mahdollista matkata sinne myös julkisilla. Ensin bussilla Granadaan ja sieltä vaihto Sierra Nevadan bussiin.

Mitä tehdä Sierra Nevadassa?

– Laskettele

Sierra Nevadan aurinkoisia rinteitä riittää yli 100 kilometrin pituudelta. Hissejä keskuksessa on 21 ja rinteitä 117.

sierra nevada laskettelurinne

– Lähde näköala-ajelulle koppihissillä

Jos suksiminen tai lumilautailu ei maistu, voi noin 2 000 metrissä sijaitsevasta Pradallanon-ala-asemalta nousta ylemmäs gondolihissillä ilman varusteitakin. Pääteasemalla pääsee jaloittelemaan ja nauttimaan rinnekahvilan antimista.

– Lumikenkäile

Lumikenkäily oli itselleni täysin uusi lajivaltaus ja yllättävän mukava sellainen. Keskuksen vuokraamoista voi napata lumikengät alle ja suunnata joko ylös huippua kohti tai mäntymetsien katveeseen – siellä tarpoessa ulkosuomalainen tunsi palanneensa Suomeen.

sierra nevadan metsässä lumikenkäilemässä

– Nouse Manner-Espanjan korkeimmalle kohdalle

Espanjan korkein huippu on Teneriffan Teide, mutta Manner-Espanjassa korkeimmalle kurkottaa Sierra Nevadan vuoriston 3479 metrinen huippu Mulhacén. Hiihtokeskuksen vieressä seisoo lähes yhtä korkealle, 3393 metriin yltävä Veleta. Hissit eivät ihan kulje noille korkeuksille, mutta kävellen Veletalle on mahdollista kivuta.

– Nauti alppitunnelmasta

Sierra Nevadan hiihtokeskus on sekoitus alppikylän ja perinteisen hotellikylän tunnelmaa. Jyrkässä rinteissä seisovien hotellien ja mökkien arkkitehtuuri kallistaa tunnelmaa ensiksi mainitun suuntaan.

sierra nevadan hotellikeskus

– Rentoudu (tai riehu) afterskissä

Pradollanoksi kutsuttu Sierra Nevadan hiihtokeskuksen ala-asema ja hotelli- ja ravintolakylä on etenkin talven ja kevään loma-aikoina ja viikonloppuisin menevä paikka. Keväällä aurinko paistaa pitkälle iltaan saakka. Iltapäivällä alkavasta afterskiistä nautitaankin terasseilla dj:den ja livemusiikin tahdissa.

sierra nevadan aurinkoterassi

– Pyöräile(?)

Tämä ei ehkä ole koko kansan harrastusvaihtoehto, mutta Sierra Nevadalle kiemurtelevat vuoristotiet näyttävät olevan maantiepyöräilijöiden suosiossa. Huh, mitä mäkiä ja reisilihaksia!

– Laskettele bikineissä

Sierra Nevadalla järjestetään monenmoista festivaalia ja rinneriehaa. Kauden päättää aina kevätauringon lämpöön luottava Bajada en bañador eli Uikkarilasku. Vielä ehtii huhtikuun 27. päivän bikinilasketteluun!
sierra nevada
Jos tänä vuonna halajaa vielä Sierra Nevadan hangista nauttimaan, täytyy pitää kiirettä. Kesä ja vetiset rinteet ovat kulman takana. Mutta kannattaa laittaa Andalusia mieleen tuleville keväille. Jos osa perheestä tai kaveriporukasta hinkuu rinteisiin ja toinen rannalle, Malaga/Granada-lomalla ne voi yhdistää!
Jos Andalusian matka alkoi kiinnostaa, tsekkaa muut Eevagamundan jutut:

Oletko laskettelut Etelä-Euroopassa? Onko sinulla eksoottisia hiihtokeskusvinkkejä?

❤ Eeva

Joko seuraat Eevagamundan värikkäitä matkakuvia Instagramissa ja tarinoita Facebookissa?

4 Comments

 1. Espanjaan

  Olipa kiva lukea tämäkin, vaikka täytyypä sanoa, että minulle laskettelu ja lumi ovat Andalusiassa lähes ainoat luontokokemukset, jotka jätän väliin. Ihailen lumihuippuja mieluummin kaukaa. Mutta hienoa, että sieltä löytyy näin monipuolista tekemistä. Innostava kirjoitus!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kohteena maailma

  Olisi mukava lasketella Sierra Nevadassa pari päivää. Siitä sitten loppuviikko golfin parissa Costa del Solin huippukentillä, olisi kyllä kiva äijäloma. Tai miksei voisi olla naispuolisia kavereita mukana, mutta niistä ei kyllä kukaan golffaa ja laskettelijatkin turhan harvassa.

  Sierra Nevada tosiaan vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s