Cabo de Gata – Etelä-Espanjan upea ja rauhallinen rantakohde

Kesä – ja rantakelit ovat viimein täällä! Meillä Etelä-Espanjassa ne piilottelivat tänä keväänä palmujen takana todella pitkään ja pääsivät kunnolla vauhtiin vasta toukokuussa.

Nyt tekeekin mieli fiilistellä rantoja. Haluan jakaa yhden Andalusian parhaiten kätketyistä aarteista. Se ilahduttaa ainakin niitä, jotka haaveilevat hiljaisilla luonnonrannoilla tallustelusta tai autiorantojen kirkkaisiin vesiin pulahtamisesta.

Cabo de Gata on rauhallisia rantaparatiiseja etsivän unelma. Ennen kuin sukelletaan niiden turkoosina kimmeltäviin vesiin, paikannetaan hieman, missä päin maailmaa, Espanjaa ja Andalusiaa ollaan.

Mikä Almería?

Joskus blogiin tuntuu turhalta tuutata hehkutusta samoista tuhansien suomalaisten tuntemista Andalusian helmistä. Málagan seudulla talvehtivista kymmenistä tuhansista suomalaisista osa koluaa Andalusiaa kiitettävästi. Tällä pläntillä, joka on yhtä kolmasosa Suomen pinta-alasta, riittää kuitenkin lääniä. Esimerkiksi Andalusian kaakkoisosa, Almería on monille täysin harmaata aluetta.

Almerían upeus on sumun peitossa monella espanjalaisellekin. Kuivana ja karuna pidetty Pyreneiden niemimaan kaakkoiskulma ei houkuta. Miksi?

Almerían provinssin pääkaupunki Almería on oikein viihtyisä keskikokoinen kaupunki. Rantakaupungissa on perusespanjalaiseen tyyliin vanha arabilinna, rosoisen kaunis vanhakaupunki, satoja kivoja ravintoloita ja kuppiloita sekä rento rantakatu.

Alueen ehdoton  jalokiven timantti on kuitenkin vain parinkymmenen kilometrin päästä kaupungista alkava Cabo de Gatan luonnonpuiston alue.

Mikä Cabo de Gata?

Se on luonnonpuisto. Tai no oikeastaan Cabo de Gata on niemenkärki, mutta se antaa nimen koko suurella Cabo de Gata-Níjarin luonnonpuistolle. Vanhalta vulkaaniselta alueelta löytyy vuoria, mutta nyt keskitytään sen 63 kilometriä pitkään rantalinjaan, jota kaunistavat niin upeat kalliomuodostelmat, tummahiekkaiset laavarannat, turkoosina kimaltavat poukamat ja kilometrejä pitkät vaaleahiekkaiset paratiisit.

Täältä lisää Espanjan suosikkirannoistani

7 x paratiisirannat

 

Laaja Playa de los Genoveses

  • yli kilometrin pituinen vaaleahiekkainen ranta
  • kesä-syyskuussa muutaman euron maksu yksityisautoilla paikalle tuleville, vaihtoehtona bussikuljetus San Josén kylästä

almeria-ranta066-01.jpegalmeria-ranta077-01.jpegalmeria-cabo-de-gata-ranta23_155650-01.jpeg

Salattu Cala de Media Naranja (Cala Arena)

  • vain noin 20 metrin levyinen, kirkasvetinen poukamaranta
  • hiekka hienoa ja vaaleaa
  • vaatii puolen kilometrin patikoinnin kivikkoisen maaston läpi lähimmältä parkkipaikalta
  • rauhallinen, paikalla on usein vain muutama seurue
  • sijaitsee lähellä Agua Amargan kylää

cabo_de_gata (67)-01-01-01.jpegcabo_de_gata (101)-01

Upeiden maisemien Cala del Corralete

  • sijaitsee Faron eli Cabo de Gatan niemenkärjessä seisovan majakan vierustalla
  • noin 400 metriä pitkä
  • vaaleahiekkainen/ hieman kivikkoinen ranta
  • huom: varo merisiilejä

Almeria-cabodegata-ranta.jpeg

Turkoosien vesien Playa de los Muertos

  • yli kilometrin pituinen vaaleahiekkainen paratiisiranta, vesi uskomattoman kirkasta
  • suuri ja erikoinen kivenlohkare kaunistaa rantaviivaa
  • tämä on yksi alueen suosituimmista rannoista, jossa riittää elokuussa ryysistä
  • sijaitsee Agua Amargan ja Carbonerasin kylien puolivälissä
  • kävelymatka parkkipaikalta rannalle lähes kilometri

cabo_de_gata (231)-01cabo_de_gata (188)-01cabodegata-almeria-ranta.jpeg

Mukavuudenhaluisten Playa de la Isleta del Moro

  • Sijaitsee Isleta del Moron rantakylässä
  • rannat ovat käytännöllisiä, palvelujen ja parkkipaikkojen äärellä
  • kirkasvetisiä, isletan eli kylän edustalla olevan pikkusaaren vierustat täydellisiä snorklaukseen

Olen kirjoittanut tarkemmin superihanasta Isleta del Morosta tänne!

almeria-isleta-del-moro-ranta29_122251-01-01almeria-isleta-del-moro-ranta24_143330-01-01cabo de gata andalusia kylä ranta

Karun kaunis Cala de las Sirenas

  • Pieniä poukamia, joissa voi uida kivikkoisten kalliomuodostelmien keskellä
  • upean kirkasta vettä
  • vaikeakulkuisia
  • sijaitsee Cabo de Gatan kärjessä olevan majakan itäpuolella

almeria-cabo-de-gata-ranta21_162102-01cabodegata-almeria-rannalla.jpegalmeria-cabo-de-gata-ranta21_170142-01.jpeg

Elokuvista tuttu Playa del Mónsul

  • tummahiekkainen reilut 300 metriä pitkä ranta
  • tunnusmerkkinä iso kivenlohkare keskellä rantaa, rannan reunostoilla myös kaartuvia kalliomuodestelmia, jotka tarjoavat varjoa sitä kaipaaville
  • muun muassa Indiana Jones- ja Päättymätön tarina -elokuvien kuvauspaikka
  • kesä-syyskuussa muutaman euron maksu yksityisautoilla paikalle tuleville, vaihtoehtona bussikuljetus San Josén kylästä

almeria-ranta083-01.jpegalmeria-ranta094-01.jpegalmeria-ranta098-01.jpeg

Cabo de Gataan pääsee Suomesta varmasti parhaiten lentämällä joko Málagaan tai Alicanten lentokentille, joihin monet lentoyhtiöt pyrähtävät reilussa neljässä tunnissa Helsinki-Vantaalta päivittäin. Málagasta on Cabo de Gatalle reilut 200 ja Alicantesta alle 300 kilometriä.

Oletko sinä luonnonrantojen ystävä? Vai houkuttavatko täydenpalvelun kaupunkirannat?

❤ Eeva

Joko seuraat Eevagamundan värikkäitä matkakuvia Instagramissa ja tarinoita Facebookissa?

 

 

 

 

 

21 Comments

  1. Sofia

    Upean näköistä rantaviivaa! Mä liputan luonnonrantojen puolesta, enkä oikein lämpene varsinaisille kaupunkirannoille. Siis sellaisille, jossa kävelypromenadi kulkee rannan takana ja ranta on täynnä aurinkotuoleja. Rannalla kaipaan luonnon ääniä ja tietynlaista rauhallisuutta. Melkein joka paikasta näitä löytyykin kun vaan selvittää hieman minne kannattaa mennä!

    Liked by 1 henkilö

  2. Tiina Johanna / Kookospalmun alla

    Ihania rantoja ja maisemia! 🙂 Tässä podettu jo hirveää Espanjan ikävää ja lähes kelloon tuijotellen odotellaan, että milloin takaisin päästään. Almeria on ajatuksen tasolla tullut tutuksi ystävien suosittelemana, mutta vielä on fyysisesti kokematta. Toivottavasti pääsisi pian kokemaan sen itsekin, vaikuttaa hienolta paikalta. 🙂

    Liked by 1 henkilö

  3. Jenna / Citylights & Sunsets

    Alkoipa tehdä mieli rantalomalle! Tultiin pari viikkoa sitten Pohjois-Italian ja Sveitsin roadtripiltä, mutta siellä ei juuri rannoille päässyt. Comojärvi on niin saastainen, ettei sinne tehnyt mieli pulahtaa. Oli kyllä muuten ihan loistava reissu, mutta rantafiilis sieltä jäi puuttumaan, mikä tosin oli tietenkin tiedossakin. Mutta yt saa sitten alkaa suunnitella rantalomaa syksylle. 🙂 Manner-Espanja kokonaisuudessaan on mulle vielä harmaata aluetta, on tullut käytyä ainoastaan saarilla. Asia pitää kyllä korjata pikimmiten! Upeita maisemia.

    Liked by 1 henkilö

    1. Eevagamunda

      Oi, en tiennytkään, että Como on niin saastainen. No siellä on onneksi rantalomailun sijasta paljon ihanaa tekemistä ja näkemistä… Niin on toki Manner-Espanjassakin. Tervetuloa tänne, syksy onkin sopivaa aikaa nauttia sekä rannoista, kulttuurista, kaupunkilomailusta samalla kertaa!

      Tykkää

    1. Eevagamunda

      Kiitti kommentista Suvi. Almería on monen mielestä vähän syrjässä, muttei kuitenkaan niin kaukana, ettei sinne vaikka Málagasta tekisi päivän tai parin reissua. Suosittelen, jos karun kauniit maisemat ja rauha vetää yhtään puoleensa 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti