Mitä nähdä Prahassa?

Prahan parhaat näköalapaikat

Kolmen päivän Prahan reissustani suuri osa kului kattojen yllä. Astelimme kierreportaiden syövereissä ja sujautimme hissillä torniin jos toiseenkin. Lisäksi siskojen viikonloppureissulla tuli nautittua maisemista virvokkeiden ja ruoan kyytipoikana kattoterasseilla. Kapusimme myös näköalatasanteille Tsekkien pääkaupungin kattomerta, torneja ja Vltava-jokea tiirailemaan.

Koska tuo Keski-Euroopan söpöläinen, värikylläinen piparkakkutalojen ja jugend-linnojen kaupunki vetää puoleensa järkyttävän määrän turisteja, (myös lokakuussa, millainenhan se on kesälomakautena?) itselleni sopi paremmin kuin hyvin nousta väenpaljouden yläpuolelle. Vaikka kyllä suosituimmissa torneissa sai ihailla näkymiä matkailijatovereiden kanssa kylki kyljessä.

Sivukorvalla kuulin paikallisoppaan kertovan espanjalaisturisteille vanhan Raatihuoneen tornissa, että syys- ja lokakuu ovat valokuvaajien kuukausia. Lämpötilat ovat vielä mukavat ja sää usein kirkas, mikä sopii tornien nokissa töröttämiseen, ja kesähelteillä kaupungin yllä sumupilvi on poissa.

Tässä vinkit Prahan kattojen ylle:

Raatihuoneen torni – kaunein kattomeri

Vanhan kaupungintalon eli raatihuoneen lähes 70-metrinen torni töröttää vanhankaupungin kauniilla ja matkailijoiden rakastamalla Staroměstské náměstí- eli Old town Square –aukiolla. Hinta, joka näistä maisemista pulitettava, on suhteellisen suuri – 250 korunaa (10 euroa). Sillä sai kuitenkin Prahan matkani kauneimmat näkymät. Matka ylös tornia kiertävälle rautaristikoin suojatulle tasanteelle sujui yhdessä hujauksessa modernilla hissillä. Siellä kelpasi katsella ilta-auringon värittämää kattomerta, Church of Mother of God before Týn- ja Church of Saint Nicholas -kirkkojen torneja ja katujen vilkasta elämää.

praha vinkit raatihuoneen tornipraha vinkit raatihuoneen torni

Petřín-torni – näkymät koko kaupungin yli

Kaikkein avarimmat näkymät Prahan kauniin kaupungin yli tallentuivat verkkokalvoilleni ja kameralleni Petřín-tornista. Vaikka Eiffel-tornin neljä vuotta nuoremmalla pikkuveljellä on korkeutta vain 63 metriä (Eiffel on 324-metrinen), saa se lisämetrejä kukkulalta, jonka päällä se seisoo. Rautatornin huipulle voi kivuta raikkaassa ulkoilmassa tornin ulkosivulla kiertäviä 299 askelmaa pitkin tai lisämaksusta hissillä. Perushinta on 150 korunaa.

praha vinkit petrin tornipraha vinkit petrin torni

Tanssiva talo – drinkkejä jokimaisemilla

Prahan modernin arkkitehtuurin tunnetuin taidonnäyte Tanssiva talo on muutakin kuin galleria ja hotelli. Vuonna 1996 Vltava-joen laidalle valmistuneen talon kattoterassilla voi nauttia jokimaisemista juomien kera. Alemman kerroksen ruokaravintolan ikkunoistakin kelpaa katsella kaupunkia. Huom: Me kohtasimme viikonloppuiltana hurjan pitkän, kerroksesta toiseen yltäneen jonon kattoterassille.

vinkit tanssiva talo

Vegan’s Prague  – Vege-herkkuja katolla

Malá Stranan -kaupunginosan värikkäiden talojen punaisten kattojen kätköistä löytyy viihtyisä Vegan’s Prague -niminen ravintola. Kuten nimi kertoo, antimet ovat kasvisherkkuja. Makuelämyksen kruunaa pöytäpaikka pieneltä kattoterassilta, jolta aukeaa suorat näkymät vain noin sadan metrin päässä seisovalle Prahan linnalle. Sisätilatkin ovat viihtyisät.

praha vinkit kattoterassipraha vinkit kattoterassi

Prahan linna – historiallisia terasseja ja näköalapaikkoja

Prahan paraatipaikalle jo yli tuhat vuotta sitten perustetulla linnalla on strategisistakin syistä hyvät näköyhteydet ympäristöön. Niin linnan kummankin päädyn porttien vierustoilta kuin itse vanhan palatsin (old royal palace) parvekkeelta avautuu huikeat näkymät.

praha vinkit näköalapaikatpraha vinkit näköalapaikat

DSC_1098-02praha vinkit näköalapaikat

Kaapelijuna – maisemajunailua Petřín-kukkulalla 

Noin 500 metrin pituinen kaapelijuna kuljettaa ihan Vltava-joen penkalta Petřín-kukkulan laelle. Prahan julkisen liikenteen lipulla voi hurauttaa ylös ja alas rinnettä maisemia ihaillen. Yläaseman vierustalta löytyy Petřínin näköalatorni.

praha vinkit näköalapaikat

Strahovskyn luostarin puutarha – maisemia

viinilehtien välistä

Malá Stranan mäkisen kaupunginosan läpi kävellen päätyy sen yläpuolella sijaitsevalle vanhalle luostarille. Puistoalueen ja viiniviljelysten yllä seisovan rakennuksen edustalla on terassi, joka tarjoaa huikeat panoraama maisemat, joita kehystää vehreä kasvusto. Viereinen puistoaluekin tarjoaa hienot näkymät.

praha vinkit näköalapaikat luostaripraha vinkit näköalapaikat luostari

Toivottavasti sait tästä vinkkejä, mitä nähdä Prahassa.

Onko sinulla lisättävää Prahan parhaiden näköalapaikkojen listaan? Kerro vinkkisi! Olisiko kiva kuulla, millaisia kokemuksia sinulla on Prahasta.

Muistathan pysyä Eevagamundan matkassa Instagramissa!

Voit seurata Eevagamundaa myös Bloglovin´in kautta

En Español:

Las mejores vistas de Praga ofrecen…

  • La torre del antiguo Ayuntamiento
  • El Monte Petrín y su torre de Observación
  • La terraza de la casa danzante
  • El restaurante vegetariano ”Vegan’s Prague” en el barrio de Malá Strana
  • El Castillo de Praga y los miradores cercanos
  • El funicular del Monte Petrín
  • El monasterio de Strahov

Eeva ❤

3 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s