Granada Albaicín näkymät

Albaicín – Alhambran ihana vieruskaveri Granadassa

Olet käynyt paikassa kaksikymmentä kertaa, mutta se saa vieläkin sydämesi sykkyrälle. Niin minulle käy Granadassa, kun tepastelen Albaicínin kaupunginosan muhkuraisilla ja mäkisillä kaduilla, jotka ovat täynnä arabimenneisyydestä kumpuavia värejä, makuja, tuoksuja ja säveliä. Jos mietit, mitä muuta nähdä Granadassa kuin Alhambra-linna, se on ehdottomasti Albaicín!

Rinteeseen levittäytyneiden valkokalkittujen talojen väleissä puikkelehtii vain metrin tai parin levyisiä kujia, joiden labyrintti ei noudata mitään logiikkaa. Portaikoissa puhkuttaessa ja kadunkulmissa suuntaa ihmetellessä sieraimiini kantautuu suitsukkeiden, mausteiden ja makutupakan savujen rippeet ja korviini kaihoisat flamencokitaran melodiaketjut.

Marokkolaistyylisten puotien pitäjien kutsuhuudot hiljenevät, kun puikkelehdin yhä ylemmäs Calle Elvira- ja Calle Galdería -kaduilta.

Tummapuiset ikkunaluukut, kymmenissä sävyissä räikeänä hehkuvat laatta- ja mosaiikkikoristeet ja käynnöskasvit punoutuvat kokonaisuudeksi.

Pussihousuinen takkutukka pompahtelee koirineen portaita alas iloisesti hyräillen. Vaikka olen jo neljäskymmenes turisti, joka on kivunnut pojan ohi katuja kohti Mirador de San Nicolásin näköalatasannetta, hän jaksaa vinkata tervehdyksen.

Laskeva aurinko saa kivitalojen imemän kosteuden hohkaamaan varjoissa, mutta tiedän olevani kohta perille. Käännyn viimeiseltä kulmalta, ja Alhambran palatsi avautuu majesteetillisena eteeni. Oih.

Granada arabikapunginosa maisema

Miksi rakastan Granadan Albaicínia?

Koska ihanat yksityiskohdat ja suloiset kadut 

On ihan sama kuljetko Albaicínin (myös Albayzín) mäkisessä alaosassa vai nyppylän päällä sijaitsevassa tasaisemmassa yläosassa, näet valkokalkittuja taloja, värikkäitä yksityiskohtia, näköalatasanteita ja miniaukioita ravintoloineen.

Granada Albaycin kadutGranada arabityyliGranadassa

Koska Alhambralle avautuvat näkymät

Mistään muualta ei ole yhtä hienoja näkymiä koko Espanjan kuuluisimmalle linnoitus-palatsille kuin Albaicínista. Suosituin paikka vastakkaisella rinteellä sijaitsevan Alhambran ihailuun on Mirador de San Nicolás -näköalatasanne.

Granada_Alhambra_linnaGranada_AlhambraAlbaycin tarjoaa hienot näkymät Alhambraan

Koska hippitunnelma ja katusoittajat

Albaycínin katujen kulmat ovat katusoittajien ja käsitöiden myyjien valtaamia.

Granada_Albaicinin_arabikaupunginosakatusoittaja Albaicín GranadaMirador de San Nicolas Granada.jpeg

Koska värikkäät puodit

Albaicínin värikkäitä käsityöpuoteja on vaikea ohittaa astumatta sisään. Tarjolla on paljon nahkatuotteita, keramiikkaa, teetä, mausteita, vaatteita ja koruja.

Tossuja Granadan kaduillaAlbaicin kojuja.jpgGranadan Albaicínin marokkolaispuodeista saa mausteita, teetä ja herkkuja

Koska teehuoneet

Albaicínin kujilta löytyy satoja ravintoloita, joissa voi nauttia edullisia tapaksia (Granadassa saa aina maksutta pienen ruoka-annoksen, kun tilaa juoman). Lisäksi siellä on kymmeniä teehuoneita eli teterioita. Arabityyliin sisustetuissa teehuoneissa voi maistella marokkolaista teetä ja mantelileivoksia. Tarjolla on myös vesipiipuissa tuprutettavaa makutupakkaa.

Teehuone GranadassaGranadan Albaicinin marokkolaiset teehuoneetteehuone Granadassa.jpeg

Koska tunnelmalliset ja edulliset yöpymispaikat

Albaicínista voi löytää edullisia hotelleita ja huoneistoja, joista aukeaa maisemat Alhambralle. Tällaiset näkymät sai alle 50 eurolla/yö/kahden hengen huone White Nest Hostellista.

hotelli Granada Albaycin näkymä Alhambraan

Ja koska Albaicín sijaitsee aivan Granadan ydinkeskustan vieressä!

KIINNOSTAVA FAKTA: Albaicín on Unescon maailmanperintökohde, sillä sen katsotaan olevan parhaiten säilynyt esimerkki arabien kaupunkirakentamisesta Etelä-Espanjassa. Albaicínista suuri osa rakennettiin Nazrid-dynastian aikana, mutta arkkitehtuurissa näkyy myös renessanssi ja espanjalainen barokki.

Eli jos mietit, mitä tehdä Granadassa, mene Albayciniin!

Mikä Granada?

 • Granada on historiallinen kaupunki Andalusian sisämaassa, Sierra Nevadan vuoriston laaksossa
 • Tunnetaan etenkin Alhambra-palatsi-linnoituksestaan, jonka ensimmäiset osat rakennettiin jo 800-luvulla. Se on Espanjan vierailluin monumentti.
 • Granada on 230 000 asukkaan yliopistokaupunki
 • Matkaa Välimeren rannalle noin 60 kilometriä/ Madridiin noin 400 kilometriä/ Málagaan (,jossa lähin kansainvälinen lentokenttä) noin 120 kilometriä

 

Kiinnostaako Andalusia? Katso myös nämä:

 

Joko seuraat Eevagamundaa Instagramissa?

Terkuin Eeva ❤

En español

¿Porqué me enamoré de Albaicín?

Granada Albaicin

 • Porque tiene calles estrechas llenas de detalles coloridos.
 • Porque tiene las mejores vistas de la Alhambra.
 • Porque se puede disfrutar de un ambiente hippie-flamenco y música en vivo en sus calles.
 • Por sus tiendas y puestos llenos de colores y productos marroquíes.
 • Por muchas teterías curiosos y acogedoras, con ambiente arabe real.
 • Porque se encuentran alojamientos económicos con unas vistas increíbles.
 • Porque es muy accesible a pie. Albaicín se sitúa a unos pasos del centro de Granada.

 

 

 

 

15 Comments

 1. Anna Koskela

  Olleen kierrelty tuolla useampaan kertaa ja aina on yhtä kivaa. Vähän illasta piti tosin katsella, ettei nyt joka pimeälle kujalle lähde. Sen verran näytti olevan erilaista tavaraa myynnissä ja ostossa…

  Tuolla olen muuten syönyt yhden parhaimmista katuruuista. En enää tietenkään muista mitä se tarkalleen ottaen oli, jotain arabiruokaa kumminkin ja voi jestas, että se maistui syksyn viileässä illassa hyvältä!

  Eikös tuo Mirador de San Nicolás -näköalatasanne tunneta myös nimellä El Suspiro del Moro? Muistelen, että tarina kertoo viimeisen kuningas Muhammad XIII Abu-Abdallahin pysähtyneen tuossa pakomatkallaan Afrikkaan ja saaneet haukut äidiltään tyyliin: “Itke nyt kuin nainen sitä, mitä et kyennyt puolustamaan kuin mies.”

  Liked by 1 henkilö

  1. Eevagamunda

   Kivaa, että tekin olette löytäneet Albaicínin lumon. Juu, granadalaiset kertovat innokkaasti tuota tarinaa itkevästä arabikuninkaasta. Legendan mukaan tuo El suspiro del moro olisi kukkulalla 12 kilometrin päässä Granadan keskustasta rannikolle päin, jonne arabit pakenivat.

   Tykkää

 2. Eve, Jetlaggies

  Granada oli yksi suuri yllättäjä fiiliksellään<3 Mekin menimme sinne Alhambra-ajatuksella, mutta tykättiin kovasti koko kaupungista. Albaicíninkin muhkuraisia kujia lähdettiin rohkeasti rattaiden kanssa runnomaan edestakaisin – ja yllättävän hyvin se onnistui:D Sun kuvista tulee niin ihania muistoja mieleen ❤

  Tykkää

  1. Eevagamunda

   Kiitos Merja. Granadassa on kesällä toki ruuhkaista ja todella kuuma! Andalusian sisämaan pätsissä ei ilma juuri liiku ja mittarit paukkuu saunalukemissa. Itse kerran vietin siellä todella hikisen heinäkuisen viikonlopun 40 asteessa. Suosittelisin kevättä tai syksyä. Toki talvellakin tunnelma on maaginen, kun Sierra Nevadan valkohuippuiset vuoret raamittavat kaupunkia Alhambran taustalla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s