Barcelona Parc Güell

Barcelonan parhaat palat

Ensimmäinen tämän kevään reissuista takana! Vietimme ystäväni kanssa oikein ihanan viikonlopun Barcelonassa. Ehdimme nähdä ja kokea hurjan paljon eri kaupunginosia, nähtävyyksiä ja ravintoloita, vaikka aikamoista sinkoilua kävellen ja metrolla paikasta toiseen viikonloppu olikin.

Kuten keväisiin Euroopan kaupunkilomiin kai kuuluukin, sää oli vaihteleva. Lauantaina saimme hieman vettä niskaamme, sunnuntaina taas aurinko möllötti taivaalla koko päivän. Sunnuntai olikin Parc Qüell -puistopäivämme, joten onneksemme sää suosi silloin. Olin odottanut tuon huippukuuluisan puiston näkemistä, sillä ensimmäisellä ja tätä ennen ainokaisella Barcelonan reissullani 8 vuotta sitten se jäi näkemättä.

Parc Qüell pääseekin viikonlopun parhaiden palojen listalleni. Mitä muuta ehdimme nähdä viikonlopussa?

He pasado con una amiga un fin de semana lleno de colores, monumentos, restaurantes y paseos en los distintos barrios en Barcelona. El tiempo típico primaveral nos daba sol al igual que lluvia. Pero fueron dos días ingreibles. Aquí muestro mis cuatro lugares favoritos en la bella Barcelona.

Mercat de la Boqueria -kauppahalli

La Rambla -kadun välittömässä läheisyydessä töröttävä Mercat de la Boqueria -halli on turistien suosiossa. Lauantai-aamupäivänä sai käyttää – ja vastaanottaa – kyynärpäätä yrittäessä puikkelehtia yli 300 kojun välissä.

Kauppahallin väri-ilotulitus oli mahtipontinen, kuten on myös osan myyjien myyntiyritykset. Huutoa ja kysymyksiä sateli joka puolelta.

Barcelona Mercado de la BoqueriaBarcelona Mercado de la BoqueriaBarcelona Mercado de la BoqueriaBarcelona mercado de la boqueriaBarcelona Mercado de la Boqueria

Kauppahalli on huikeasta hulinasta huolimatta näkemisen arvoinen paikka. Sieltä saa  suuhun pantavaa maan ja taivaan väliltä olutravintolakojujen tapaksista, meksikolaiseen ruokaan, ilmakuivuttuun kinkkuun, smoothieihin, mausteisiin ja hedelmiin.

Barcelona Mercado de la Boqueria

1840 vuonna perustettu markkinapaikka tunnetaan myös nimellä Mercat de Sant Josep.

Los 300 puestos del Mercado de la Boqueria ofrecen frutas, jamónes y dulces pero también cosas muy originales. Es como una paleta de colores y sabores. El mercado inaugurado en el año 1840 se sitúa al lado de la Rambla. No me sorprende que tantos turistas entren solamente para pasear y hacer fotos.

Barri Gòtic

Barri Gòtic on meren, La Rambla -kadun ja Placa de Catalunya -pääaukion rajaama vanha kaupunginosa. Tuo autottomien pikkukatujen sokkelo, jota täplittävät lukuisat aukiot, on myöskin turistien suosima.

Vaikka se on osa Barcelonan ydinkeskustaa, tunnelma on tietyillä poikkikaduilla jopa seesteisen rauhallinen.

Kyllä Barri Gòticissa myös melskettä riittää, sillä esimerkiksi Avinguda del Portal de l’Àngel -katu ja sen ympäristö on vilkasta ostosaluetta, jonne on parkkeeraaneet Espanjan ja maailman suurimmat ketjuliikkeet.

barcelona barri goticBarcelona

Barri Gòtic on myös täynnä toinen toistaan ihanampia yksityiskohtia, värikkäitä taloja takorautaparvekkeineen ja kasveineen.

barcelona barri goticbarcelona barri gotic

Myös Barcelonan katedraali sijaitsee Barri Gòticissa. Sisällä emme vierailleet, mutta ihailimme sitä ulkoapäin. Kirkkokiintiöömme ei tällä kertaa mahtunut muita Sagarada Familian lisäksi.

barcelona barri gotic barcelona barri gotic

Löytyy kaupungiosasta myös pikkuputiikkeja ja gallerioita. Barri Gòticin parasta antia ovat monenkirjavat, ohikulkijaa sisään kutsuvat pikkuravintolat. (Ravintoloista tulossa lisää myöhemmin.)

Vaikka alueella riittää noita moderneja ja nuorekkaita ravintoloita, yksi tunnetuimmista kapakoista on hyvin perinteikäs – jo vuonna 1897 ensimmäistä kertaa avattu Els 4 Gats -ravintola. Calle Montsió -kadulla sijaitsevassa värikaakelein vuoratussa ravintolassa ovat istuneet vuosisadan vaihteessa niin Picasso kuin Gaudíkin.

Nykypäivän taiteilijoista siellä ovat vierailleet ainakin Woody Allen, Javier Bardem, Penélope Cruz ja Scarlett Johansson. Vicky Cristina Barcelona -elokuvaa on nimittäin kuvattu ravintolassa.

Hintavahko ravintola oli ainakin lauantaisena iltapäivänä täynnä aasialaisturisteja. Pointseja ”Neljä kissaa” -ravintola sai upean värikäästä miljööstä laattoineen ja värilasi-ikkunoineen, sekä seinillä rippuvasta taiteesta.

barcelona barri gotic 4 gatsbarcelona barri gotic 4 gats

El Barrio Gótico está en mi lista de las cosas más importantes y interesantes en Barcelona. En ese barrio muy conocido se ecuentra la catedral, calles de comercios más importantes de la ciudad, pequeños restaurantes chulos, entre ellos Els 4 gats, un restaurante cubierto por azulejos coloridos, fundado en el año 1897.

Parc Qüell

Eniten odotin viikonlopulta maailmankuulun Parc Güell -puiston näkemistä. Osaltaan odotukset täyttyivät, toisaalta poistuin puistosta hieman harmissani.

Antoni Gaudín upeat, innovatiiviset, sekopäisetkin rakennelmat ja niiden yksityiskohdat eivät jättäneet kylmäksi, mutta se, että puistoon piti maksaa sisäänpääsy (7,5 euroa verkosta etukäteen), jonottaa tarkkaa kellon aikaa, joka lippuun oli merkitty päästäkseen sisälle, ja lopulta taisteltava saadakseen edes puolen neliömetrin tilan itselleen, harmitti.

Vielä muutama vuosi sitten puisto oli avoin ja maksuton, mutta jättimäisten kävijämäärien takia arvokkain ja suosituin osa aidattiin turistikarsinaksi. Ja turisteja riitti maaliskuisena sunnuntaina. Kannatankin vierailua arkipäivinä, jos vain mahdollista. Ehkä silloin et joudu tönittäväksi ja jonottamaan saadaksesi ottaa valokuvia.

Suosittelen siis kaikesta huolimatta vierailemaan puistossa, joka sijaitsee Gracían kaupunginosassa kukkulalla, joka yltää osin yli 200 metrin korkeuteen. Arkkitehtuurin lisäksi siellä voi ihailla huikeita maisemia Barcelonan yli.

Barcelona Parc Güell

Barcelona Parc GüellBarcelona puisto Parc guellBarcelona Parc Güell

Puiston piti alunperin tulla Güellin teollisuussuvun käyttöön – rakennettiinhan se heidän mailleen ja Eusebi Güellin  tilauksesta. Güellin kuoleman jälkeen se kuitenkin siirtyi Barcelonan kaupungille.

Puisto rakennettiin vuosina 1900-1914. Gaudí myös asui puistoalueella aina vuoteen 1926 asti.

Puisto pääsi vuonna 1984 UNESCO:n maailman kulttuuriperintölistalle.

Barcelona Parc GüellBarcelona Parc GüellBarcelona Parc GüellBarcelona Parc Güell

Parc Güell me encanta. Los detalles coloridos y ideas locuras de Gaudí son alucinantes. Sin embargo, hay la cantidad de gente que se encuentra en el parque sobre todo en los findes de semana. Necesitas codos y pasiencia para sacar una foto en las escaleras o los balcones en el parque.

Sagrada Familia

Lisää Gaudía! Viimeinen Barcelonan viikonloppumme helmistä ei esittelyjä kaipaa. Sagrada Familia -kirkko on varmasti Antoni Gaudín kuuluisin työ. Se on myös art noveuau -tyylin suurimpia saavutuksia maailmassa. Kirkko on myös vuotuisella kävijämäärällä laskettuna yksi Espanjan suosituimmista monumenteista.

Gaudí, jonka ruumis on maannut Sagrada Falmilian alla olevassa kryptassa hänen kuoltuaa vuonna 1926, ei koskaan nähnyt mestariteoksensa valmistumista. Eikä sitä toisaalta ole nähnyt vielä kukaan mukaan, sillä rakennustyöt ovat yhtä käynnissä.

Tavoite on, että vuonna 1886 aloitetut, 172 metriin kohoavan kokonaisuuden rakennustyöt valmistuisivat sata vuotta Gaudín kuoleman jälkeen eli vuonna 2026.

Kirkon häikäisevän hienot sisäosat ovat valmiit, mutta torneja pitäisi nousta vielä monta lisää – yhteensä 18.

Barcelona Sagrada Familia GaudiBarcelona Sagrada Familia Gaudi

Yksityiskohtien määrä tuntui pienestä kirkkosaliin astelevasta turististista äärettömältä. Lasi-ikkunoiden luoma valojen leikki ja noin sadassa metrissä pään yläpuolella kattoon uppoavat pylväät huimasivat päätä.

Ihan konkreettisestikin meinasi alkaa huimata ja niskaa särkeä, kun ei malttanut laskea upeisiin yksityiskohtiin osoittavaa kameraa hetkeksikään alas.

Barcelona Sagrada Familia GaudiBarcelona Sagrada Familia GaudiBarcelona Sagrada Familia Gaudi

En tiennyt, että etukäteen netistä 15 eurolla ostetun lipun hintaan kuului myös kirkon kellarin museovierailu. Se yllätti positiivisesti. Tarjolla oli rutkasti tietoa, kuvia, luonnoksia ja mallinnuksia kirkon suunnittelu- ja rakennusprojektin eri vaiheilta.

Barcelona Sagrada Familia GaudiBarcelona Sagrada Familia Gaudi

Uno de los monumentos más visitados de España, Iglesia de la Sagrada Familia, es la obra más famosa del arquitecto Antoni Gaudí. Aunque Gaudí murió hace 92 años, la obra sigue sin terminar. La iglesia está prevista que se termine en 2026. La entrada comprada en antemano en internet vale 15 euros. Merece la pena pagarla para ver los torres gigantes y el juego de luces y colores dentro de la iglesia.

+ hotellisuositus

Vastikään uudistettu, raikkaan modernisti sisustettu Tryp Barcelona Apolo tarjosi mukavan kokemuksen 80 eurolla/ yö/ kahden hengen huone. Siijainti oli keskeinen, kävelymatkan päässä ydinkeskustasta ja metropysäkin edustalla. Jättipeukun annan aamupalabuffetille, jonka esillelaitto, värikkyys, palvelu ja monipuolisuus miellyttivät. Perjantaiyönä hotellille saapunut kaksikko yllättyi lauantaiaamuna iloisesti ja lähti sieltä mahat pullollaan ja erityisen leveä hymy huulillaan kohti viikonlopun seikkailuja.Voit seurata Eevagamundaa Bloglovin´in kautta

Seuraa Eevagamundaa myös Facebookissa ja fiilistele kuvia Instagramissa!

❤ Eeva

17 Comments

 1. Anni | Rajatapaukset

  Ihania kuvia ihanasta Barcelonasta!
  Nuo Park Güellin rajoitukset harmittivat meikäläistäkin vaikka toki ymmärrän niiden syyn. Varasin väkipaljouden välttämiseksi liput heti aamutuimaan ja meinasin tietenkin myöhästyä siitä varatusta aikaslotista. Hemmetin hankalaa. No, kyllä sinne kuitenkin sisään päästiin ja arkiaamuna sai hetken aikaa käyskennellä puistossa ihan rauhassa, se oli ihanaa. Ei kyllä kestänyt kovin kauaa että ihmisiä alkoi virrata paikalle.

  Liked by 1 henkilö

 2. Pirkko / Meriharakka

  Hienoa, että majoituitte hotelliin, ettekä olleet mukana viemässä asuntoja paikallisilta. Tosin taitavat ne paikalliset jo muistakin syistä melkein vihata turisteja, sillä onhan tuo esimerkiksi, että turisteja on niin paljon, että joka paikkaan pitää jonottaa varmasti ärsyttävää niin turisteille kuin paikkakuntalaisille.
  Pari kertaa olemme kaupungissa käyneet ja toki samoja paikkoja kierrelleet, mutta Barcelonasta viime aikoina kantautuneiden turistiruuhkista kertovien juttujen takia olen ihan onnellinen siitä, että kaupunki tuli nähtyä jo joitakin vuosia sitten. Haastava yhtälö monella tapaa tämä, että nykyisin niin monet ihmiset voivat matkustaa, jopa usein.

  Liked by 1 henkilö

  1. eevagamunda

   Kyllä, hankala yhtälö. Itse asun Málagan vanhassakaupungissa, jossa tilanne alkaa kuumentua Barcelonan tapaan Airbnb-asuntojen takia. Meidänkin kadulla järjestetään jo kokouksia, joissa pohditaan keinoja vaikuttaa viranomaisiin ja kaupunginjohtoon turistiasuntojen määrän vähentämiseksi. Vuokrien ja asuntojen hinnat nousevat, ja paikkalliset joutuvat muuttamaan keskustan ulkopuolella, jonka lisäksi paikallisten tarvitsemia palveluita lopetetaan keskustasta. Kaikki tämä kuumentaa tunteita ja muuttaa kaupunkia….

   Tykkää

 3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta

  Käytiin muutama vuosi sitten Barcelonassa ja jostain syystä en ollut lukenut mitään noista Park Güellin sisäänpääsy systeemeistä ja ilman lippua ei päästy sisään. Tai oltaisiin päästy, mutta vasta parin tunnin päästä. Ei jaksettu sitten jäädä odottelemaan 😀 Barcelonassa riittää kyllä nähtävää ja ihania kuvia 🙂

  Tykkää

  1. eevagamunda

   Joo, sisäänpääsyt kuulemma otettiin käyttöön ihan pari vuotta sitten. Puisto on upea (ja siksi kovin kuuluisa), joten ymmärrän kyllä sinänsä tarpeen kontrolloida vierailijoiden määrää. Harmi, ettette päässeet tutustumaan. Onneksi Barcelonassa on paljon muutakin nähtävää 🙂

   Tykkää

 4. Kohteena maailma

  Aijai, rakkaita muistoja upeasta kaupungista. Olisin nostanut itse juuri nämä kohteet Barcelonasta! Hieman itseä tuo turismin järjetön laajeneminen on mietityttänyt eikä juuri tällä hetkellä Barcelona ole suurimpia suosikkikohteitani Espanjassa. Joka tapauksessa juuri Gaudi ja sen työt ovat kiehtovinta Barcelonaa: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/gaudin-barcelona-48-tunnissa/ Aika samoista kohteista siis molemmat kirjoitettiin 🙂

  Tykkää

  1. eevagamunda

   Kyllä, hyvin pitkälti samoista paikoista kirjoitetttiin. 🙂 Paljon ehdit sinäkin nähdä 48 tunnissa! Itseäni jäi eniten harmittamaan, ettemme ehtineet Palau de la Música Catalana -palatsiin, Mutta se jää sitten ensi kertaan. Uskon, että pistäydyn Barcelonassa näin Espanjassa asuvana taas jossain vaiheessa… massaturismista huolimatta…

   Tykkää

 5. Merja / Merjan matkassa

  Vai on Parc Guelliin nykyisin sisäänpääsymaksu. Omasta puistokäynnistä on jo sen verran aikaa, ettei silloin vielä ollut. Vaikka puisto oli upea, siitä ei jäänyt hyvät vibat koska ”eksyin” ja retkibussi ennätti lähteä sillä aikaa. Onni onnettomuudessa, että löysin muiden seuraan Plaza de Catalyanilla, mutta aikamoisia hädän hetkiä siinä ehti tuntea. Blogistani löytyy tämä tarina kokonaisuudessaan, jos kiinnostaa 🙂 Barcelonassa olen käynyt kerran tuon epäonnisen reissun jälkeen, mutta iäkäs äitini oli silloin mukana ja skippasimme Parc Guellin.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s