barcelona barri gotic

Yksityiskohtien Barcelona

Maaliskuiselta Barcelonan matkaltani mieleni syvyyksiin ja kameran muistikortille painautui satoja ellei tuhansia kaupungin yksityiskohtia. Vaikka värikäs Välimeren metropoli on täynnä ärsykkeitä, ääniä, ihmisiä, tuoksuja ja makuja, kaikista aisteistani se kutkutteli eniten näköä. Sekä Barcelonan moderni ja villi että historiallinen ja hempeä puoli ihastuttivat.

Tuntuu, että jokainen Barcelonan kaupunginosa on täynnä hauskoja, erikoisia, kauniita tai muuten vain pysäyttäviä yksityiskohtia. Esimerkiksi ydinkeskustan kupeessa sijaitsevassa hieman rähjäisessä El Ravalin kaupunginosassa kulkijan silmää sivelevät katumaalaukset.

Durante el viaje que hice a Barcelona en Marzo, me fije en los miles de detalles tan curiosos, graciosos, bonitos e increíbles de las calles. Cada barrio de Barcelona que visité me sorprendió con sus cosas tan características, como El Raval y sus murales o el Barrio Gótico y sus edificios colorados con fachadas decoradas por estatuas. Ahora, quiero compartir la belleza de las calles de Barcelona con vosotros.

Barcelona Eevagamunda 2018 katutaideBarcelona Eevagamunda 2018 katumaalaus

Mainitsin jo Barcelonan parhaat palat -postauksessani Mercat de la Boqueria -kauppahallin, joka on yhtä värien, tuoksujen ja makujen ilotulitusta. Toinen kiehtova halli seisoo Santa Caterinan kaupunginosassa, kivenheiton päässä katedraalista.

Mercat de Santa Caterina on ulkokuoreltaan varmasti kaupungin kaunein kauppahalli. Se sai noin kymmenen vuotta sitten uuden mosaiikkilaatoin koristellun aaltokaton, joka kerrotaan suunnitellun Antonio Gaudín muistoa kunnioittaen.

Barcelona Eevagamunda kauppahalli

Kauppahallin ympäristön kaduilla on ihania puoteja, liikkeitä ja ravintoloita.

Barcelona Eevagamunda yksityskohdatBarcelona Eevagamunda yksityskohdatBarcelona Eevagamunda yksityskohdatBarcelona Eevagamunda yksityskohdat

Barcelonasta löytyy myös hullunkurisia ykistyiskohtia. Etenkin barcelonalaisen arkkitehti Gaudín rakennukset ja hänen suunnittelema Parc Güell –puisto on niitä täynnä. Puisto pääsi jo parhaimpien palojen postaukseen, mutta on pakko jakaa vielä muutama väripläjäys tuosta upeasta paikasta.

Barcelona Eevagamunda Gaudi Parc GuellBarcelona Eevagamunda Gaudi Parc GuellBarcelona Eevagamunda yksityiskohdat

Barcelona Parc Güell eevagamunda gaudiBarcelona Eevagamunda Gaudi Parc Guell

Katalonian alueen pääkaupungissa Barcelonassa asuu 1,7 miljoonaa ihmistä ja vierailee karkeasti 10 miljoonaa turistia vuodessa, joten ihmisvilinä on taattu. Silti kaupungin keskustastakin löytyy monta rauhallista kujaa ja katua. Niille eksyessä törmää kauniisiin yksityiskohtiin.

Barcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda yksityiskohdat

Maailmankuulun La Rambla -kävelykadunkin varrella riittää suloisia parvekkeita, kukkasin koristeltuja ikkunaluukkuja ja talojen julkisivuihin upotettuja patsaita ihailtaviksi.

Barcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda yksityiskohdat

La Ramblan itäpuoleisen Barri Gòtic -kaupunginosassa käyskennellessä vasta löytääkin ykstyiskohtia pusuavia taloja romanttisine seinäkoristuksineen ja -maalauksineen.

Barcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda yksityiskohdatBarcelona Eevagamunda

Samassa kaupunginosassa seisoo muun muassa hieno Font de Santa Annan suihkulähde, joka oli koristeltu ihanilla maalatuilla laatoilla. Oi, rakastan värikkäitä kaakeleita ja laattoja.

Barcelona Eevagamunda yksityiskohdat

Voit seurata Eevagamundaa Bloglovin´in kautta

Seuraa Eevagamundaa myös Facebookissa ja fiilistele kuvia Instagramissa!

❤ Eeva

8 Comments

    1. eevagamunda

      Juu, itsellänikin matkakuume Barcelonaan vain kasvoi, kun pyrähdin siellä kahden päivän reissun. Siinä ehti nähdä ja kokea vain pienen osan tuota kaunista ja mielenkiintoista kaupunkia. Pian on palattava uudelleen! 😉

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s